top of page

Η Σχολή μας

Στη σχολή του Burda της Αθήνας στους Αγίους Αναργύρους, χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία της υψηλής ραπτικής του οίκου μόδας και ραπτικής Burda προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριές μας μια δημιουργική απασχόληση και καλλιέργεια των δυνατοτήτων τους.

Ανεξάρτητα από την κύρια επαγγελματική τους απασχόληση οι μαθητές και μαθήτριες βρίσκουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα υψηλής ραπτικής ρούχου, κουρτίνας, αξεσουάρ ακόμα και εσπαντρίγιας.

Είναι μία ευκαιρία που ενδεχομένως στο μέλλον να τους αποδώσει οφέλη, αλλά κυρίως αξιοποιούν δημιουργικά τον χρόνο τους σ’ ένα φιλικό περιβάλλον με έμπειρο προσωπικό.

Εξάλλου, η μέθοδος Burda παρέχει τη δυνατότητα ακόμη και στην πλέον αρχάρια-ο να μπορεί σε ένα μικρό χρονικό διάστημα γρήγορα και οικονομικά να δημιουργούν τόσο τη δική τους όσο και της οικογένειάς τους γκαρνταρόμπα. 

Τα πατρόν τα αντιγράφουμε από το περιοδικό, μαθαίνουμε πώς να τα διορθώνουμε βάσει των προσωπικών μας ιδιαιτεροτήτων και τα ολοκληρώνουμε με τον πλέον αναλυτικό τρόπο ραψίματος. Έτσι, έστω και αν τελειώσουμε τη σχολή και σταματήσουμε για οποιονδήποτε λόγο να ράβουμε, μπορούμε εύκολα αργότερα να ανατρέξουμε στο περιοδικό και να ξεκινήσουμε πάλι μόνοι μας χωρίς τη βοήθεια γεωμετρίας ή δασκάλας γι’ αυτό και η μέθοδός μας υπερέχει.

Στον χώρο της σχολής υπάρχει μια τεράστια γκάμα πατρόν Burda όπου οι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να ξεσηκώσουν οποιοδήποτε πατρόν επιθυμούν καθώς επίσης με ολοκληρωμένες γνώσεις αρχαρίων και προχωρημένων έχουν την ικανότητα να συνδυάσουν τα πατρόν μεταξύ τους ώστε να ράψουν το ρούχο των ονείρων τούς! 

Με το πέρας των μαθημάτων παρέχουμε βεβαίωση σπουδών την οποία μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει αναλόγως.

Λειτουργούν τμήματα αρχαρίων, βασικά τμήματα προχωρημένων, ελεύθερα τμήματα προχωρημένων, τμήμα παιδικό καθώς επίσης αυτοτελή τμήματα κουρτίνας, αξεσουάρ,κάπας και εσπαντρίγιας.

"Σε ελάχιστο χρόνο μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα εύκολα και πρακτικά.

Ο χρόνος περνάει πολύ ευχάριστα, γνωρίζοντας και επικοινωνώντας

με ανθρώπους που έχουν κέφι για δημιουργία!"

Οι στόχοι μας

Στη σχολή του Burda της Αθήνας, καθώς επίσης και όλης της Ελλάδας, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη μέθοδο της Υψηλής Ραπτικής στον χώρο του ρούχου, της δημιουργίας και της μόδας.

Τα ρούχα ράβονται στα μέτρα και μεγέθη των μαθητών, κάνοντας πρόβα και μεταποίηση. Το ράψιμο γίνεται τόσο στη γαζωτική μηχανή όσο και στο χέρι προσπαθώντας να μη ξεχάσουμε Τις βασικές βελονιές ενός πραγματικά χειροποίητου ρούχου. 

Το αποτέλεσμα ενός ρούχου ραμμένου στη σχολή σε σύγκριση με ενός αγορασμένου με βιοτεχνικό τρόπο ραφής έχει μεγάλη διαφορά και αυτό φορώντας το, γνωρίζουμε όλοι. 

Έτσι λοιπόν προσπαθούμε να διατηρηθεί η "παλιά καλή μοδιστρική" που εκτός από ένα ίσιο και σωστά κομμένο και καλοραμμένο ρούχο, είναι και ένα άλλο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας του μοναδικού μας γούστου και στυλ.

Δυστυχώς αυτή η μέθοδος, καθώς επίσης και οι περισσότερες τεχνικές που χρησιμοποιούσαμε πριν από μερικά χρόνια, έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται από πολλούς χώρους όπως και αυτός της ραπτικής.

Αν λοιπόν έχει έναν στόχο η σχολή μας είναι να μπορεί ο καθένας και η κάθε μία όχι απλά να γαζώνει ένα ρούχο αλλά να ξέρει άριστα να ράβει μια συνθετική γούνα, μια δαντέλα, έναν γιακά και μια τσέπη με καπάκι......

medium-shot-smiley-woman-sewing-with-machine.jpg
Τμήμα αρχαρίων

Λήψη μέτρων -  Ξεσήκωμα πατρόν

Φούστα - Παντελόνι - Φόρεμα

Σακάκι chanel - Επιδιόρθωση πατρόν

Φερμουάρ - Φόδρα - Μανίκια - Μόστρα - Πένσες

Θερμοκολλυτικά υφάσματα - Ράψιμο στο χέρι

Ράψιμο στη μηχανή

Τμήμα προχωρημένων

Τσέπες - Γιακάδες - Κλος - Γιλέκο

Πουκάμισο - Παλτό - Καπαρντίνα

Ντουμπλάρισμα - Ελαστικά υφάσματα

Σφηκοφωλιά - Γούνα

Δαντέλα - Ρέλιασμα - Αντρικό

Παιδικό - Μαγιό

bottom of page